I Almedalen

Transfer Sverige kommer att hålla ett informellt samtal kring var påverkan startar. Samtalet sker i Nowas Trädgård nära Donners Plats i Almedalen strax efter lunch tisdagen den 5 juli och jag har blivit ombedd att vara med.

Transfer Sveriges är en ideell organisation som försöker bidra till kompetensutvecklingen i Sverige och att minska gapet mellan lärande och näringsliv. Transfer finns på fyra ställen i Sverige, har 12 000 föreläsningar i gymnasierna och har idag 560 anslutna skolor och 3000 föreläsare som varje år föreläser.

Sverige har ett stort behov av både arbetskraftstillförsel och kompetensutveckling såväl som kompetensomdaning. Transfer tror att man måste börja tidigt. Nästan alla insatser idag sätts in när arbetskraft väl är utbildad, när brister är tydlig och när de unga är klara i skolan.

 Idag sker de stora valen av inriktning i livet dels i 9:an och dels i 3:an i gymnasiet. Näringslivet försöker med mässor, studiebesök och andra medel att påverka inriktning till vad de ser som sina framtida behov och lärare/skolan är inte omedvetna om situationen, men väldigt lite sker i det faktiska samarbetet mellan skola och näringsliv.

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s