Spännande dialog i Kamakura

HR, ur ett japanskt perspektiv

Under några härliga dagar nu i december har jag fått möjligheten att filosofera över HR-strategier generellt och “how to build teams both inside and outside the organization with passionate people that love cutting edge technology and thrive on leading edge principles/thinking” mer speciellt.

Miljön kan om möjligen inte vara mer inspirerande och inte heller sällskapet. Mina nyvunna HR-vänner var rörande eniga om att information kommer att röra sig ‘farligt’ mycket snabbare, att vi kan förvänta oss högre grad av outsourcing av HR-uppgifter i framtiden och att vårt arbete kommer bli alltmer komplext och specialiserat.

HR kommer vara den vitala funktion som möjliggöra och faciliterar  idéer såväl som informationsflöde i en allt mer virtuell och projekt/matrisdriven värld. De var även helt överens om att HR kommer att sluta vara Marknadsavdelningens högra hand och istället i all högre utsträckning vara vd/koncernchefens viktigaste allians, för att möjliggöra allt snabbare och affärsnödvändiga transformation. Detta förutsätter dock hög kompetens, erfarenhet och pragmatisk inställning för att kunna vara en av huvudmotorerna i arbetet att driva hela organisationen i en jämn takt mot det alltmer rörliga målen.

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s