Nätverk Erfarna HR Chefer: Chefens uppdrag blev just svårare… Och roligare!

Idag var Christian BergenstråhleSavetime med för att kick-starta HR Nätverket på temat: HR & Sociala Medier. Christians roll var både som inspiratör och provokatör inför den påföljande diskussionen om chefens roll i framtidens ‘medielandskap’. Vikten av kommunikation & motivation, fast i ny tappning! Eller?

Möjligheten för virtuella kontorsmiljöer är här och snart kommer det att finnas ‘plug and play’ kontor lite varstans. Det sätter om möjligt än mer tryck på framtidens ledarskap? Virtuellt utbyte kan allt som oftast ersätta fysiska möten och gör det redan idag till viss utsträckning och om du inte lär dig att behärska att motivera och kommunicera över diverse sociala medier kommer du då problem att vara chef inom snar framtid?

Vi har redan ändrat hur vi kommunicerar när vi så smått experimenterat med videokonferenser, live meetings, telecommuting (pendla) samt genom att ta försiktig hjälp av sociala medier som affärsredskap i några år nu. Kommer uttrycket ’att gå till kontoret’ omdefiniera sig själv tack vare trådlösa möjligheter tillhandahållna av de allra flesta företag redan idag? Ser vi stora besparingar i fasta kostnader i form av dyra huvudkotor i innerstan eller är det mer en mix av nya beteenden framdrivna av teknisk utveckling?

Den nya tekniken kommer med all sannolikhet inte innebära att vi arbetar färre timmar, snarare kommer den göra att vi förväntas vara mer uppkopplad med våra medarbetare och vår avdelning även utanför normal arbetstid. Vilka ledarskapsutmaningar ligger i det, både för dig som chef och för dina medarbetare?

Organisationer som är positiva till flexibla arbetsarrangemang är mer än 3.5% attraktivare än företag som inte är lika flexibla, enligt Wyatt Worldwide. Över 100 miljoner människor kommer att ‘telependla’ till arbetet 2015. Många kommer att arbeta hemifrån, koppla upp sig mot företaget för att åtkomst till nödvändiga system eller information de behöver för att arbeta.

Trådlöst överallt är snart här. Interaktiva caféer med klubbmedlemskap eller klippkort med lojalitetspriser för mer än latten? Hur arbetar du då som chef och ledningen med att bygga en stark företagskultur och/eller laganda när medarbetarna sitter med självvald omgivning i olika sköna miljöer…

Blev det precis just nu svårare att vara chef eller endast roligare?

//Katarina Berg

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s