Föreläsning Förändringsledning

Sol och riktigt varmt här i Tokyo idag. På väg till Roppongi och en föreläsning på temat ‘Att coacha och leda sitt team till förändring och i bästa fall till förbättring’.
 
Förändringsledning, vad är det. Egentligen? Vi har alla hört att förändringens tid är här för att stanna. För att möjliggöra förändring, så måste du som chef och ledare ta ett steg tillbaka för att få ihop ekvationen och förstå vikten av mänskligt beteende och hur djupt rotade våra vanor är samt hur de påverkar organisationens kollektiva prestation.
 
Om detta stämmer vad är fokus för HR just nu? Klär vi på våra chefer kunskap i beteendedynamik, det vill säga utmanar vi dem att dyka ned i vad som är grundläggande mänskligt beteende såväl som ger dem verktyg att identifiera och managera den dolda drivkraften hos både närmsta avdelningen och hos organisationen som helhet?
 
Att träna på  intra- och interpersonellutveckling samt integrerad organisationspsykologi måste snart vara grundkurs ett A innan man blir satt att leda ett team. Att som HR-funktion och chef kunna adoptera olika roller i olika skeenden av enhetens samt företagets utveckling och därmed aktivt skapa en mer effektiv organisation kan komma att bli avgörande vid tillsättningen av en ny HR-roll/chef.
 
På en individuell nivå, kommer klarhet i vad som krävs snarare än en förändringsavert inställning vara minst lika viktig som de områden som idag idogt testas vid chefsrekrytering. Att kunna hantera andra individers motstånd till förändring och som har en direkt påverkan på affären och kunderna. Genom att ha förmågan att säkerställa en lagom passform mellan de överenskomna värderingarna och organisationens syfte och mål, så är en bra grogrund lagd för att lyckas coacha och leda sitt team till förändring. Här kan varje chef som är öppen för förändring lyckas med att utveckla affären.  Med de tre F:en; Förstå, förklara, följa – kommer HR likväl som chefer kunna transformera sig till reflekterande och kraftfulla förändringsagenter.
 
Varför vänta, börja redan idag med att öka din själv- och den mellanmänskliga medvetenheten på din avdelning. Skapa en sund & hälsosam inställning till förändring med hjälp av positiva värderingar och bestående beteendeförändringar. Erbjud fördjupad kunskap i arbetsplatspsykologi, organisationsteori ur ett beteendepsykologiskt perspektiv.
 
//Katarina Berg
 
Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s