Nätverk Erfarna HR Chefer: Friskt ifrågasättande av valda HR-sanningar!

Vad händer när man sätter åtta erfarna HR-chefer i ett rum och ber dem prata om väl valda sanningar? Idag var det återigen dags för NätverksträffChefshuset och den här gången hade vi kommit överens om att attackera några väl valda HR-bastilloner. Ibland kan det vara bra att påminna sig om att rörlighet och ständig utveckling även gäller oss på HR.

Några grundläggande egenskaper som är nödvändiga för att utmana gamla vanor såväl som sanningar för att förbli smidig och vig i både tanke & handling är: Anpassningsförmåga, Transparens, Enkelhet och Samförstånd. Inga nyheter för någon, men då håller det inte att kila ned hälarna och vara ’förändringsavert’, utan det gäller att släppa hörnflaggan och komma in i matchen.

Vi pratade om olika 360-verktyg och vår syn på lön & belöning i synnerhet samt medarbetarundersökningar, mål, målnedbrytning som styr- och prestationsuppföljning i allmänhet. KPI:er/Nyckeltal, Kollektivavtalets varande eller icke varande och Shared Services stod också på schemat.

Gick hem från diskussionerna med påfylld energi samt glad att få träffa modiga och generösa kollegor som alla har lätta för att skilja på sak och person.

//Katarina Berg

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s