Föreläsning Agile HR – In the House I

Mycket snack om rörlig, smidig och vig HR nu. Fast som vi alla vet, så påverkas möjligheten och otvungenheten av att vara just “agile” bland annat av vårt förhållningssätt, våra vanor, våra satta strukturer, storleken och inte minst komplexiteten i organisationen. Eller?

Kan HR-skråt mot sin natur ploga en ny fåra bredvid den gamla och invanda, så att vi kan applicera ett mer rörligt tillvägagångssätt för att mer kraftfullt driva affärsutveckling och support. Har precis avslutat första delen på ett helgseminarium genom att trycka på fyra nyckelnormer som är starkt förknippade med “going agile”; Anpassningsförmåga, Transparans, Enkelhet och Enighet.

Genom att påminna sig om dessa fyra ord och tänka på dem utifrån sin HR –roll så minimerar du att återgå till gamla mönster vare sig du skapar någonting nytt eller håller på med vardagsbestyr.

Istället för att kaskadera förändring och utveckling prova att slunga ut den! Top down och steg för steg kan ju i sin värsta form ta år… Prova att istället sätta den dolda kraften i rörelse, sprinka ut förbättringsinsatserna inifrån och ut med informationsflödet i fokus, så att alla vet vad de förväntas göra och har rätt förutsättningar att göra jobbet.

Att vara smidig och anpassningsbar har sina fördelar, vilket på inget sätt motsäger tydlighet och konsekvent handlande. De långa cyklernas tid är förbi och vi vet att människor presterar bäst när de arbetar med överskådliga projekt där återkoppling kommer i realtid. Hela idén med Agile HR bygger på kunskapen om att de allra flesta av oss lär sig bättre om vi får ´det nya´ i små och aptitliga bitar. Små tuggor smakar alltid bäst och är lättare att smälta.

…fortsättning följer.

//Katarina

Annonser

1 kommentar

  1. […] Föreläsning Agile HR – In the House I […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s