Föreläsning & Facilitering Agile HR – In the House III

Mina nya HR-vänner har precis ingått ett cross boarder och cross function-avtal med varandra. Ett löfte om ett nytt arbetssätt som bådar gott för framtiden. De ska i) införa realtids feedback ii) säkerställa att all planering ska baseras på faktiskt verksamhet iii) öka sin egen och chefernas synlighet och bli ursnabba på att acceptera – paketera- kommunicera. Hur de exakt ska göra det får bli deras konkurrensfördel, men här är några övergripande saker som de har godkännt att jag delar med mig av.

Performance review och performance management verktyget kommer omarbetas och from nu att vara snabbarbetat och lättuppdaterat med ”objectives and key results” i fokus. (Stulet med stolthet från bl a Google).

De ska skapa, träna, själva-lära-som-de-lever gällande en feedback-kultur i realtid med utrymme för erkänsla.

De ska utöka informell träning & utbildning samt utveckling jämfört med idag. ”On the job” och sociala nätverk ska möjliggöras och nytjjas i högre grad. De ska knäcka ’teknikkoden’ och inte vara den mest konservativa utposten när det gäller sociala medier och redan på måndag titta på stödsystem som Jive, Chatter och Sharepoint.

De ska införa Online-, eller som mitt nätverk döpte det till i förra veckan ’impulsmätningar’. De ska även våga sig på något som jag arbetade med på Preem nämligen kreativa kvartar och idéefabriker samt ev öppna en HR blog.

De ska komplettera traditionell rekrytering med social rekrytering i form av en remiss- och referensbaserad process som kan rulla ut på minuten.

Även om vi inte är klara för dagen, så slutar jag det här blogginlägget med orden från en av HR-cheferna från Australien. ”The world has become more instant every day. Companies which can adapt to agile management models will move faster and out-perform their competitors”.

//Katarina Berg

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s