Veta och göra, går inte alltid hand i hand

Ledarskap likväl som HR är en livslång process med ständig förbättring som ett bestående element. Riktigt bra chefer/ledare likväl som extremt starkt HR  borde aldrig upphöra att lära och utvecklas. Självklart mycket enklarte sagt än gjort, som så många andra självklarheter. Men. Alldeles för ofta så har väldigt seniora chefer såväl som HR-personer ett frapperande stort veta – göra gap. De vet vad de borde göra för att förbättre deras prestation, men saknar tid, energi och/eller kunskap om hur detta ska göras i praktiken. Dessutom, ju högre upp de är destor mer riskerar de om de skulle experimenterar. Fel skulle kunna stå dem dyrt, personligen, men även för deras team.

Förväntningar på chef/ledarskap och hr är bland annat vad vi spenderat merparten av dagen med mitt littauiska hr-team och jag. Det är svårt för hårt arbetsbelastade, framgångsrika  och stolta ledare att prova nya angreppssätt, ny kunskap framförallt om det går i motsatt riktning mot valda sanningar, djupt rotade beteenden och sedan länga invanda mönster.

Diskussionerna vi har haft har varit enormt energigivande och jag tror att vi har ett bra embryo till Knowledge Management för vårt eget skrå, men även för våra chefer.

//Katarina Berg

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s