Nätverk Erfarna HR Chefer: Fördomar och arbetsrelaterad matchmaking

15 sekunder upp till en minut! Så kort tid tar det för oss att göra en hel del tvärsäkra antagande om en annan person. Gina Sharro från eQuals startade vår första nätverksträff efter sommarens uppehåll med en ansträngd tystnad följd av flertalet snabba frågor. Att prata Mångfald & Jämställdhet med en massa erfarna HR-chefer kanske inte är ett helt vågat grepp eller så är det just det? Tillsammans kunde vi rätt efter det att Gina avslutat sin korta men färgstarka ’mini-dragning’ konstatera att något väldigt positivt har skett sedan ämnet näst intill tråkades ut. För några år sedan så handlade Mångfaldsarbetet mycket om att skriva fina och väldigt politiskt korrekta policydokument, riktlinjer och ambitionsyttringar. Det skulle plockas pluspoäng och HR ägde och drev frågan genom torrsim ibland påhejat av någon flåshurtig vd. Nu när vi beskrev hur ni arbetar med frågan i våra respektive verksamheter, så är det betoning på handlingar, aktiviteter, projekt, mål och ofta någon form av business case kopplat till kommersiell nytta eller till och med överlevnad som driver arbetet i organisationen.

Efter det tog vi oss en titt på syftet och logiken bakom PerformancePotentials arbetsplats matchmaking. Hur kan man matcha organisationskultur/dna med individ-dna. Vi diskuterade instrumentets fördelar och hur och eventuellt när det skulle kunna användas och om det inte är ett område som vi inom hr definitivt bör tänka på och själva dessutom kan bli bättre på. Dels genom att träna på och ha mer genomtänka djupintervjuer, ta fram och kommunicera en tydligare varumärkesplattform och värderingsgrund.

Vilken otroligt bra kompetensutvecklingsdag för egen del – började dagen med Sveriges Radios HR-enhet och avslutade dagen med Chefsnätverket för erfarna hr chefer. Tack för intryck, inspiration och inbjudanden samtal!

//Katarina

 

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s