Engagement Model

Prestera meraBer om ursäkt för att jag skriver på världens största språk, broken English. Samtalen förs på engelska och i pauserna och på kvällarna pratar jag mycket med mina svenska kollegor för att se om vad de fått för intryck.

Aon Hewitt verkar vara den som de med anglosaxiskt ursprung gillar att referera till. Hewit definerar “engagement as the state of emotional and intellectual involvement that motivates employees to do their best work”.

Vi har börjat morgonen med att provtrycka Hewits engagemangsmodell som tar hänsyn till både individens grad av engagemang såväl som organisatoriska föregångare. Modellen som sådan har testats och validerats genom 15 års forskning och har innefattat miljontals av medarbetare I olika typer av företag och branscher I Latin Amerika, Nord Amerika Asien och Europa.

Engagemang är ett individuellt psykologiskt och beteendemässigt tillstånd. Forskningen har påvisat sambandet mellan engagerat beteende och positiva affärsresultat såsom: kundnöjdhet, ökad försäljning samt andra framgångsfaktorer.

”Aon Hewitt’s research has repeatedly shown that highly engaged employees (the top 10%) demonstrate better quality, efficiency, and customer outcomes at a rate many multiples greater than the actively disengaged”.

Formulan är logisk, enkel och mätbar:

Say
Consistently speak positively about the organization to co-workers, potential employees, and customers
Stay
Have an intense desire to be part of the organization
Strive
Exert extra effort and engage in behaviors that contribute to business success

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s