Vad vill unga med framtiden?

globalyouth_2013Välkommen till en spännande förmiddag då Kairos Future presenterar resultaten från deras senaste globala ungdomsstudie – Global Youth 2013

Historien igenom är det unga som satt agendan för framtiden – på gott och ont. Vad vill de nu, när världen befinner sig i en ny brytningstid? Hur ser de på sin egen och samhällets framtid? Kairos Future har i en ny global ungdomsstudie intervjuat unga världen över om deras drömmar, ambitioner och farhågor. Studien följer upp Kairos Futures tidigare globala studie från 2006 och resultaten pekar på intressanta skiftningar i synen på bland annat framtidsdrömmar och arbete.

I studien Global Youth 2013: Dreams in an Age of Uncertainty har Kairos Future intervjuat 6 500 unga mellan 16-29 år i Sverige, England, Spanien, Turkiet, USA, Australien, Ryssland, Brasilien, Indien, Kina och Sydafrika. Hur ser unga på respekt och politiskt engagemang idag, och vad vill de att morgondagens samhälle ska präglas av? Vad tänker de om arbete, konsumtion, kommunikation, miljö och demokrati? Hur är det att växa upp i en tid som inte liknar något vi tidigare upplevt?

Resultaten av intervjuerna har vi sammanfattat i en rapport som presenteras den 4 juni. På plats för att kommentera resultaten finns också Katarina Berggren, kommunstyrelseordförande i Botkyrka kommun, Katarina Berg, HR-direktör Rusta och Hans Markander, Informationschef Manpower Group, samt en ungdomspanel.

Tid: 4 juni kl. 08.30-11.00
Plats: Bio Rio, Hornstull strand 3

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s