Almedalen 2014

AlmedalenPå väg till den årliga klanträffen i Almedalen. Lite osäker på vilken gång i ordningen, men som varje år – fler deltagare och fler seminarier/paneler än någonsin. Det ryktas om 25 000 deltagare i över 3500 olika seminarier.

Almedalsveckan har arrangerats i Visby i sedan 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen. De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största mötesplats. Genom öppenhet ger veckan alla som vill debattera (i stort sett vad som helst) möjlighet att delta.

Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla. De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan, men HR frågorna och speciellt ‘instegsfrågorna’, talangfrågorna och hur väl skolan förbereder studenterna för arbetslivet har varit på tapeten de senaste fem åren. Mao, om du inte ens funderat på att delta – fundera om.

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s