Our Passion. Our Purpose

HRDagarnaPå årets upplaga av HR Dagarna delade under tisdagen (30 sep)  King och Spotify scenen under ett pass om ‘How to manage growth’. Det intressanta var att vi har väldigt lika upplevelser, utmaningar och därmed valt näst intill exakt lika lösningar. Hittills.

Både Kingsley (King) och Johan (Spotify) gjorde två målande presentationer om hur livet ter sig när man anställer mellan 75-100 personer varje månad och hur det påverkar rekryteringsprocesser, on boarding, kulturen, ledarskapet och kompetensutveckling – bland mycket annat.

Gällande den ständiga jakten på för oss rätt talanger, så var kanske den mest väntade frågan, om vi ser oss själva som konkurrerande organisationer? Förvånande för många, så samarbetar vi mer än de flesta verkar tro samt utbyter erfarenheter och nytag på ‘gamla’ processer med varandra.

Största utmaningen för oss båda är dock inget vi helt kan rå på själva. Det är den enormt knöliga bostadssituationen som våra inflyttande kollegor måste utstå och som inte har ett motstycke i någon av de andra storstäder där vi verkar. Skämmes politiker. Här sätter ni alla snabbväxande organisationer på fisens mosse. Dels för att inget, i stort sätt har eller byggs, samtidigt som ni mer än gärna marknadsför Stockholm som ett startup Mecka där entreprenörskap frodas och har rätt förutsättningar.

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s