VA-rannan Frukost: Jämställdhet i den nya ekonomin?

16255359088_61e829b54a_cMorgonen började med ett kärt återseende inför publik. 3s vd Nicholas Högberg och jag var inbjudna att samtala med Veckans Affärers Ulrika Fjällborg och Jämställdhet. Tar jämställdhetsfrågan, dess yttringar och konsekvenser olika uttryck i den ‘gamla ekonomin kontra den nya’ löd frågeställningen.

Vi var rörande överens om att i våra båda organisationer så fokuserar vi mer på mångfald, för vår verksamhet rätt kultur med tydliga värderingar och ett sunt ledarskap. Att vi kan bli mycket bättre, att det är viktigt och att det är prioriterat är självklart.

Det jag tar med mig från morgonen är dock, Nicholas fick frågor som han fick endast för att han är man och även jag fick frågor som var relativt klassiska frågor som kvinnor förväntas svara på. Vi har således inte kommit så långt och dialogen i sig är emellanåt mer cementerande än uppluckrande.

Med det sagt, så var det en bra start på dagen. BonnierskonsthallAlltid lika viktigt med en bra och påläst moderator, modiga medpanelister och en frågvis & engagerad publik.

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s