HR-Sverige, vi kan bättre

WelcomeTalentIdag lanserade LinkedIn en möjlighet som förenklar för nyanlända och asylsökande att hitta praktikplatser i Sverige. Welcome Talent görs i samarbete med flera företag och organisationer. Praktikplatserna precis som praktikanterna kommer att vara sökbara på Linkans plattform.

”Som så många andra organisationer frågade vi oss vad vi kunde göra för att hjälpa till. Jobb och praktik är en stor och viktig del i integrationsprocessen. Genom att erbjuda vår plattform som en mötesplats för företag och nyanlända vill vi göra det lättare att komma in på den svenska arbetsmarknaden”. @Lisagson2 är initiativtagaren och den som sett till att denna viktiga plattform nu sjösätts.

HR-Sverige, se nu till att ta tillfället i akt. På welcometalent.se finns praktisk information om initiativet för både företag och nyanlända, samt tips på hur en bra LinkedIn-profil ser ut. Inga löften avkrävs, endast ett extrem enkelt sätta att hitta duktiga talanger nu när dessa görs sökbara.

Genom Welcome Talent kan företag både bidra till en snabbare integrationen och hitta de kompetenser vi lägger mycket tid och möda på. Medverkande företag redan vid lansering är: Cybercom, Dfind, Dipart, Dreamler, Flewid, Gro play, Happyr, Inkonova, Karma, Motum, Novare, Spotify, Tictail samt Tre. Fler har hört av sig efter inslaget på Nyhetsmorgon. Och fler behövs!

Tv4

Gå in på http://www.welcometalent.se för mer information. #welcometalent #sverigevikanbättre

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s