Teklafestival

TeklaTEKLA är en teknikfestival för alla tjejer mellan 11 och 18 år. Under en heldag på KTH kan du testa robotprogrammering, speldesign, proteinrening, 3D-printing och en massa annat i en blandning som passar alla, oavsett hur mycket du kan och vet innan.

TEKLA är för dig som gillar att bygga, skapa och testa nya saker. För dig som gillar musik, robotar, sladdar, spela spel eller vara kreativ tillsammans med andra. Eller som är nyfiken på ovanstående, även om du inte provat förut.

På festivalen varvas praktiska workshops* med inspirationstalare och vi avslutar dagen med fest med DJ-set av Y+M och musikframträdanden av Little Jinder och av Robyn. För workshopdelen delar vi upp oss i två åldersgrupper, 11-14 och 15-18, för att alla ska få göra saker på en nivå som passar dem.

Robyn Tekla

TEKLA arrangeras av KTH och Robyn, med Atlas Copco, EA DICE, Ericsson, NCC, Scania och Spotify som partners. Festivalen äger rum 9 april 2016. Platsen för festivalen är KTH:s campus, närmare bestämt kårhuset Nymble på Drottning Kristinas väg 15 och i Arkitekturskolan på Osquars backe 5.

*En workshop är en praktisk verkstad där du får lösa en uppgift, bygga eller skapa och testa något tillsammans med andra tjejer och en eller flera workshopsledare.

Tack för att vi får vara med och möta alla härliga tjejer för andra året i rad. Våra enormt duktiga kvinnliga ingenjörer är taggade som tusan och kan inte vänta tills dörrarna öppnas!

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s