HR på resa

Yokoso JapanOm det stämmer att good things comes to those who wait, så måste någon snart mynta ett nytt uttryck i stil med supersweet things will come to those who can’t wait!

Fick frågan redan i vintras, men kunde då inte svara ja på grund av en massa praktiska orsaker. Ikväll fick jag frågan igen och om nu almanackan medger, så verkar det bli två management resor ledsagade av undertecknad. 

Första resan går i så fall österut och till Japan närmare bestämt. Gruppen har studiebesök inbokade i Toyota/Nagoya, Tokyo och i Osaka. Innehållet är gemensamma önskemål från både besökare och besökta företag: i) Vad innebär det ökade behovet av anställning och utbildning av utländsk personal för ledarskap, ytterligare urbanisering och brain drain och ii) Lean & Kata, varför fungerar det så väl i Japan, men inte riktigt någon annanstans. Mitt uppdrag? Facilitera mötena och föreläsa. Gruppen som går ett Executive Exilerate Programme kommer från Sverige via Indien medan att det är tänkt att jag ansluter i Tokyo. 

Andra resan är tänkt att bli till hösten och istället gå västerut, – till USA och Sillicon Valley. Spännande, främst IT-företag inom snabbväxande branscher är inbokade och fokus är: i) Talent Management ii) virtual leadership och iii) employer branding när varumärket är så starkt att det inte går att leva upp till vare sig förväntningar, profil eller image. 

…håll tummarna för att min semesteransökan går igenom. 

//Katarina

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s